Höstlök

Nu är det äntligen dags att börja plantera höstlök! Höstlöken blommar på våren men planteras på hösten, men hur gör man egentligen? Det finns många olika höstlökar att välja på - tulpaner, påskliljor och andra Narcisser, krokus, Camassia, kungsängslilja, pärlhyacinter, kejsarkrona, snöklocka samt enkel och dubbel snödroppe för att bara nämna några.

Tulpaner

Tulpaner är ett fantastiskt inslag i trädgården och finns i alla möjliga olika höjder, modeller och färger.  Om man planterar lökarna i grupper om 5-10 stycken får man fina färgklickar i trädgåden!

Löken ska planteras ungefär 2,5 gånger djupare än lökens storlek med den spetsiga delen uppåt. 

Tulpanlökarna går också bra att plantera i kruka. Det finns tidgare sorter som blommar i april och senare sorter som blommar i maj. Om man planterar sådana som blommar olika tider får man en kruka som är fin väldigt länge. 

Vi säljer tulpanlökar av den största storleken. Större lökar ger ofta större och kraftigare blommor. Det gör också att de har lättare att sätta sidolökar vilket ofta är en förutsättning för att de ska blomma året därpå. 
Vi säljer både lösa och packade lökar, se våra sorter nedan. Klicka på bilden för större visning samt namnsort. 

Narcisser och andra påskliljor

Påskliljor är ett måste i alla trädgårdar! Det är en lättodlad lökväxt och som regel är de både rådjurssäkra och harsäkra. De finns i flera olika färgställningar, olika höjder, och vissa sorter som doftar mer än andra. De låga tidigblommande sorterna passar utmärkt till stenpartier. De andra sorterna sitter gärna i en inte allt för torr odlingsjord. 

Löken ska planteras ungefär 2,5 gånger djupare än lökens storlek med den spetsiga delen uppåt. Många av sorterna fungerar utmärkt att plantera i kruka. Blanda gärna tillsammans med andra lökväxter. 

Vi säljer både lösa och packade lökar, se våra sorter nedan. Klicka på bilden för större visning samt namnsort.